sâmbătă, 13 iunie 2009

Eterna şi fascinanta Bulgarie -2-

Economia naţională a Bulgariei

Bulgaria a reuşit să elimine nevoia de politice socio-economice, în condiţiile în care marea majoritate a populaţiei este formată din întreprinzători de succes sau lucrează sau
cooperează cu mafia locală. În consecinţă, rate şomajului este de 0% şi există o nevoie constantă de muncitori străini.

Multe dintre cele mai cunoscute mărci din lume îşi au originea în Bulgaria: pantofii Romika (rebranduit Nike), calculatoarele Elka (rebranduit PC-uri) sau iaurtul (rebranduit Danone). Bulgaria este în are unele dispute de natură juridică cu Turcia în ceea ce priveşte exporturile de brânzeturi, chalga şi carne vie. Bulgaria, împreună cu vecina ei de la nord, România, este principalul exportator de cerşetori, criminali, hoţi şi ţigani către ţările vest-europene.

Fără nicio îndoială, cel mai cunoscut produs bulgăresc este snack-food-ul naţional, Chips Niki (Чипс Ники). Aceasta este o marcă de chipsuri cu o aromă absolut minunată de cauciucuri de camion folosite şi se vinde în pungi de plastic transparente, ca în poza de mai jos. Ingredientele principale sunt: cartofi, prea multă sare, ulei de gătit, ulei de maşină, păr de câine şi urme de reziduuri nucleare de la centrala atomoelectrică de la Kozlodrui, ce se află în apropierea fabricii. Chips Niki se află pe primul loc în topul cauzelor atacurilor de cord şi atacurilor cerebrale în Bulgaria. De asemenea, există pericolul pentru copii ca aceştia să se înece deoarece producătorul pune câte o bucăţică de hârtie în fiecare pungă. Nu uitaţi copii: spuneţi NU! Chips Niki este denumit după fondatorul mărcii, Niki, care momentan se află în penitenciarul de maximă securitate din Sliven pentru introducerea "accidentală" de marijuana şi heroină într-unul dintre transporturile de chipsuri. Dar o poză a sa este disponibilă mai jos.

Niki şi familia lui

Câteva lucruri despre comportamentul bulgarilor

În zonele rurale oamenii tind să fie mai puţin formali şi mai prietenoşi decât în oraşe. Nu este un lucru neobişnuit pentru localnici să facă baie în mlaştinile din zonă. Dacă îi vedeţi pe aceşti oameni aruncând cu pietre spre berze şi urinând pe cadavrele lor, nu vă alarmaţi. Este doar o veche tradiţie locală.

Dacă sunteţi un străin şi oamenii îţi fac cu mâna şi îţi zâmbesc, nu te gândi că încearcă să comunice. Nu eşti decât o bucată de carne proaspătă pentru ei.

Cea mai preţuită for
mă de relaxare în Bulgaria este filosofia. Bulgarilor le place enorm de mult să poarte discuţii şi dezbateri cu caracter filosofic în cârciumi şi pivniţe. Principalele teme ale acestor dezbateri sunt fotbalul, politica, chalga şi femeile. Mulţi dintre aceşti folosofi se aleg cu răni de cuţit, plăgi împuşcate şi/sau alte julituri.

Aveţi grijă când faceţi fotografii în Bulgaria. Bulgarii nu ştiu ce este acela un aparat de filmat şi atunci când îl veţi folosi vor crede că vă acoperiţi faţa cu o mască ciudată sau că încercaţi să îi atacaţi şi poliţiştii (specie primitivă de maimuţe) v-ar putea aresta. Nu arătaţi fotografiile făcute unui bulgar pentru că îşi va da seama imediat despre ce e vorba şi va încerca să fure aparatul.

Bulgarii îşi aruncă gunoiul direct de la fereastră. Să nu vă plimbaţi la distanţe prea mici de clădirile rezidenţiale pentru că riscaţi să fiţi îngropat în munţi de gunoaie fără a mai putea fi găsit vreodată.

În Bulgaria pietonii nu au drepturi. Dacă un pieton pune piciorul pe carosabil, şoferii apasă acceleraţia. Pentru fiecare pieton eliminat într-un an, poţi să îţi micşorezi impozitul cu până la 20 de leva.

Să nu mergeţi NICIODATĂ la un meci de fotbal în Bulgaria. Există o probabilitate de aproximativ 80% să fii îţi pierzi viaţa sau să fii mutilat în mod sever în timpul unui astfel de eveniment. Fotbalul este principala cauză a declinului demografic în Bulgaria din cauză că suporterii se taie unii pe alţii sau, dacă au mare noroc, scapă doar cu un şut în c***e. Oricare ar fi cazul, îşi pierd capacitatea de a se reproduce, ceea ce ar putea fi un lucru bun...

Muzica bulgărească


Când aducem în discuţie muzica bulgărească trebuie neapărat să vorbim despre chalga (Чaлгa) despre care deşi nu se poate spune că este muzică, este cel mai popular gen muzical din ţară. De obicei este cântată de reprezentanţii minorităţii ţigăneşti/rrome (care nu ştiu dacă mai sunt tocmai o minoritate). Cei mai mulţi români cunosc aceste gen sub denumirea de manele. Bulgarii au exportat cu succes genul în alte ţări din regiune: Romînia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia, Grecia (acum dispărut pentru şi-au dat seama că-s praf), Turcia (acum dispărut pentru muzica turcească e mai mişto) ş.a. Cântăreţii de chalga de obicei sunt alcătuiţi mai mult din gel decât din păr, iar cântăreţele de chalga din mai mult silicon decât carne.

În continuare, câteva sf
aturi pentru a deveni un chalgar de succes.
  1. Să ai pe tricou inscripţii de genul 69 PUTA MADRE şi să nu ştii ce înseamnă
  2. Să foloseşti cantităţi excesive de gel
  3. Bijuterii: multe. Inele, lanţuri, medalione, ceasuri, cercei, cam 50% din greutatea corporală
  4. Culoarea părului: de preferat neagră şi cu urme de păr blond, să arăţi de parcă te-ar fi lovit ciuma
  5. Hainele: ţipătoare şi lipsite de gust. Tricou alb, negru sau roz, şosete albe, pălărie de cowboy. Undeva în şifonier trebuie să ai un tricou pe care să scrie mare Gigolo Italiano şi să aibă ataşată o etichetă cu un preţ mai mare de 100 de euro
  6. Să fii bronzat (în stil ţigănesc) e un plus, dar câteodată un minus pentru că trebuie să pui camera pe night-mode când vrei să faci o poză.
  7. Să fii gay e un plus, dar nu e vital

Însă pentru femei este mult mai simplu: singura condiţie ca să ai succes în domeniu e să ai sâni extrem de mari. Asta îţi garantează succes aproape instantaneu. Videoclipurile de chalga sun în general privite ca filme porno cu acompaniament muzical.

Versiunile mai agresive de chalga (kyuchek sau turbochalga) sunt pentru Bulgfaria ceea ce Gangsta Nigga Rap este pentru Statele Unite. În general sunt privite de lumea din afară ca o formă de devertisment pentru oamenii cu IQ-ul sub nivelul mării sau care au nevoie de tratament medical pentru surzenie. De obicei încep cu o scurtă introducere în limba turcă sau rromanes în care e descrisă frumuseţea fetei cu ţâţe mari şi părinţi necunoscuţi care dansează lângă "artist". Această muzică nu se poate consuma decât cu cantităţi criminale de alcool.



Niciun comentariu: