duminică, 7 iunie 2009

De ce am votat?

E o întrebare bună. Mai ales că lumea nu prea pare să se înghesuie, mai ales la alegerile astea europarlamentare... Şi până acum câteva zile şi eu aveam de gând să fac acelaşi lucru. Dar până la urmă m-am dus. De ce? Păi nu "pentru schimbare, pentru o Românie mai bună, pentru viitor bla bla bla". Nici măcar ca să nu ne facem de râs în restul Europei, aşa cum ne îndeamnă politicienii pe la televizor. Asta sunt mari şanse să se întâmple oricum...

Am votat din cauză că am văzut cu câteva zile în urmă ce s-a întâmplat în Olanda, ţară care a votat cu trei zile înaintea noastră. Şi acolo, ca în mai toată Europa şi ca şi în România interesul pentru europarlamentarele astea e foarte scăzut şi la fel şi prezenţa. Mai puţin printre susţinătorii Partidului Libertăţii (Partij voor de Vrijheid).

Astfel, cele mai multe locuri în Parlamentul European au revenit partidului individului ăsta:














Îl cheamă Geert Wilders şi nu seamănă cu Vadim numai la faţă, ci şi la comportament, prostie, şi atitudinea faţă de minorităţile etnice. Singura diferenţă dintre cei doi e că în loc şă aibă ceva cu ungurii, vrea să-i dea afară din Olanda pe arabi, turci şi musulmani în general şi se opune vehement aderării Turciei la UE. Dar până să dea el afară pe cineva, a fost el dat afară din Mare Britanie. Mai precis, i s-a interzis să intre în acea ţară. Asta s-a întâmplat într-una dintre cele mai tolerante ţări din Europa. Spun că e tolerantă pentru că sunt legale drogurile, căsătoriile gay şi îi primesc cu braţele deschise pe oameni din toate părţile lumii care caută o viaţă mai bună sau oe arabii care vor să arunce ceva sau pe cineva în aer.

Dacă oameni care postează filmuleţe de genul ăsta pe YouTube ajung la conducerea Europei, avem o problemă.

Şi oricât de răi ar fi politicienii români şi oricât de mult ar fura,nu mi se pare de loc o idee bună să ajungă într-un organism de conducere aşa de important astfel de nebuni. În conluzie, oricât de rău e un parlament european plin de politicieni dezinteresaţi şi de hoţi, nu se compară cu un parlament european plin de Vadimi şi Wilderşi.

Niciun comentariu: