vineri, 26 decembrie 2008

Poveste de Crăciun

Prin clasa a noua sau a zecea la ultima oră de engleză ni s-a cerut să scriem nişte povestioare legate de Crăciun. Ni se dădea începutul şi noi trebuia să continuăm. Fragmentul de introducere era ceva de genul: "Crăciunul a venit. Totul pe afară era acoperit de o pătură de zăpadă etc etc". În mod normal ar fi fost o temă cam tâmpită, mai ales că nu mi-a mai cerut nimeni să fac o compunere de genul ăsta dintr-a patra... Şi chiar şi atunci nu mă descurcam deloc şi detestam temele astea. DAR ultima menţiune a fost următoarea: "Faceţi şi voi teme aşa... mai sadice! Nu d'alea de copii mici".

Ei, menţiunea asta a fost foarte importantă. Probabil că
se gândea că urma să scriem compuneri despre
părţile "mai sadice" ale Crăciunului, ca pocnitorile... Păi
, de la pocnitori la terorişti islamici sau Moş Crăciuni care împuşcă toşi oamenii din mall cu Kalaşu' nu-i cale lungă, nu-i aşa? Evident, după operele pe care le-am prezentat după vacanţă, NU.

Cred că e clar ca bună ziua că mare parte din compuneri a
u fost inspirate din file şi seriale "pentru copii", ca South Park sau Happy Tree Friends. O să-mi rescriu acum opera, dar în română de data asta, că parcă sună mai bine, plus că mi-e lene să traduc acuma.


Crăciunul a venit. Totul pe afară era acoperit de o pătură de zăpadă de un alb pur. Da' vine încălzirea globală, aşa că n-o să dureze. Dis de dimineaţă Mike (parcă aşa i-am zis personajului) se hotărăşte să plece la baltă ca să pescuiască. Ok, dar e ceva în neregulă... Asta abia acum mi-am dat seama. De ce dracu' se duce la pescuit în dimineaţa de Crăciun?! Hmmm... ştiu! Poate o fi fost evreu. Ăia nu cred în Iisus şi nu sărbătoresc Crăciunul. Păi ar trebui să-i dăm alt nume. Păi, hai mai bine Itzakh! Bine, am rezolvat cu tema: o poveste de Crăciun cu un evreu. Deci, după cum spuneam, Itzakh se hotărăşte să plece spre baltă. Ia el frumos bicicleta şi pleacă la drum.

Din nefericire, pe la jumătatea drumului, are o pană de cauciuc.
Din fericire, în apropiere se afla o benzinărie unde aveau şi vulcanizare.
Din nefericire, în timp ce aştepta să-i umfle ăia cauciucul
, un camion de 10t l-a călcat.
Din fericire, ambulanţa a ajuns repede la locul accidentului.
Din nefericire, din greşeală, şi aceasta l-a călcat.
Din fericire, au ajuns repede la spital.
Din nefericire, în timpul operaţiei, doctorii i-au scăpat
inima pe jos lui Itzakh şi acesta a dat colţul.
Din fericire, Itzakh a ajuns la porţile raiului.
Din nefericire, Iisus şi Dumnezeu nu l-au lăsat să intre pentru că era evreu şi l-au trmis în iad.
Din fericire, Itzakh şi-a dat seama repede că iadul nu e un loc chiar atât de rău şi că ar putea să se acomodeze.
Din nefericire, S-A ÎNŞELAT!
Din fericire, după o eternitate petrecută în iad alături de Satan şi maşinile lui de tortură, Itzakh a fost retrimis pe Pământ şi în cele din urmă a ajuns la balta de lângă sat.
Din nefericire, acolo l-a mâncat un peşte mare şi povestea se repetă!

Altă poveste, de data asta cu arabi:

Crăciunul a venit. Totul pe afară era acoperit de o pătură de zăpadă de un alb pur. Toată lumea era fericită şi atmosfera era absolut perfectă. Dar liniştea tuturor urma să fie perturbată de zgomotul unui camion, din care ieşi un grup de terorişti islamici de la Al-Qaeda. Dintr-o dată, îşi scot de sub geci Kalaşnikovurile şi încep să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă, omorând nişte copii nevinovaţi care se jucau pe marginea drumului. După ce au omorâră toţi trecătorii, se refugiară într-un bloc din apropiere, unde au luat mai mai mulţi ostatici şi au amneinţat că îl vor arunca în aer dacă cineva încearcă să facă ceva.Unul dintre supravieţuitori a încercat să scape prefăcându-se mort. Acesta a anunţat poliţia de pe telefonul lui mobil, dar când a încercat să scape, a fost împuşcat în cap şi el. Curând după asta, altă familie din bloc a încercat şă scape, dar au fost cu toţii omorâţi instantaneu. Câns forţele anti-tero au ajuns, teroriştii au hotărât să aruce blocul în aer. Explozia se auzi în tot oraşul. Nu au fost supravieţuitori.


Din fericire, profesorului i-au plăcut poveştile noastre sadice în spiritul Crăciunului, chiar dacă nu ştiu sigur că gândea că minţile noastre pot debita astfel de lucruri. Asta e, South Park e de vină! That movie has wapped my fragile little mind! Şi unii se plâng că ultimele generaţii nu citesc... Cică cititul dezvoltă imaginaţia. Mie mi se pare că avem o imaginaţie destul de bogată. Bolnavă, dar bogată! Am făcut o compunere ce nota zece!

Din nefericire, dacă îmi amintesc bine, n-am primit note.

Niciun comentariu: