luni, 8 decembrie 2008

Длиной живет русская замечая система!


Această intrare este despre unul dintre cele
mai iubite personaje din tot ASE-ul. Dar pentru că nu vreau să-mi distrug pentru totdeauna şansele de a promova unul dintre examene, nu-i voi da numele real şi voi folosi pseudonimul de Doamna L. Cei care sunt mai în temă, probabil îşi vor da seama despre cine e vorba.

Deci, după cum spuneam, este vorba de o persoană absolut încântătoare. Cel mai evident lucru la ea este modul în care notează studenţii. La lucrările de control, pentru a o cita, notele sunt pe sistem rusesc. Pentru necunoscători, în Rusia notele sunt de la 1 la 5. Iar la seminarii, notele sunt ca la probele de microfon: "2-10. 2-10. Probă de microfon." Îmi aminteşte despre un alt astfel de personaj: doamna Cristea, profesoara pe care am avut-o la economie într-a 11-a. Cred că viaţa mi s-a scurtat cu câţiva ani în timpul îndelungilor aşteptări la intrarea de la sala 9 a liceului Basarab... Pentru cei care au avut "plăcerea şi onoarea" de a face economie cu doamna Cristea: pentru a vă face o idee mai bună despre Dna L, imaginaţi-vă DOUĂ doamne Cristea! Sună grozav, nu? Acuma imaginaţi-vă TREI doamne Cristea! La unele cursuri mai vine cu o acolită, care de obicei nu face şi nu spune nimic, dar senzaţia tot e destul de nasoală...

Frate, deci la primul curs pe care l-am avut cu ea, în prima zi, a fost ca la Congresul al XV-lea PCR şi a sunat aproape ca un discurs al lui Nea Nicu (din nou, pentru necunoscători, în
1989, cu câteva luni înainte de revoluţie, s-a ţinut Congresul al XIV-lea PCR, despre care se aude că ar fi fost "cel mai comunist" dintre toate). Singurul lucru a fost că nu ni s-a adresat cu "tovarăşi". Cu asta peisajul ar fi fost complet.

Căutând pe un site ce are menirea de a acorda note profesorilor, putem găsi o rubrică dedicată special Dnei L. În continuare, vom vedea comentariile a cinci foşti studenţi din ASE. Aceste mesaje sunt pline de tot felul de urări călduroase şi... În primul rând, dacă aveţi sub 18 ani sau sunteţi ofensat uşor de limbajul neadecvat, nu citiţi mai departe. Apoi, dacă vreţi să vă duceţi la ASE, citiţi cu atenţie, să ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Acum, acest site pare a fi echipat cu un soft care cenzurează mesajele nepotrivit
e. De asemenea, pagina fiecărui profesor e însoţită de următorul mesaj: "Atenţie! Ameninţările şi înjurăturile nu ne ajută să înţelegem natura nemulţumirilor pe care le aveţi". Aşa o fi, dar cu siguranţă ne vor face să ne simţim mai bine... Hei, orice bun psiholog îţi spune să dai frâu liber emoţiilor şi să nu-ţi cenzurezi sentimentele! Comentariile sunt cam vechi (2004), dar încă destul de actuale.

Studentul nr. 1: Dacă citeşti aceste mesaje [Dnă L] îţi dorim sănătate şi cocoaşa în spate pentru ce ne-ai învăţat. Adică nu ne-ai învăţat nimic altceva decât să te înjurăm tot restul vieţii şi să ne amintim de tine când vedem o curvă pe centură care suge **** la un şofer de tir. Aşa că să ne sugi **** şi cu curu' şi cu gura, curvă penală ce eşti. Să îţi dăm la **** jegoaso. Îţi doresc să nu apuci anul 2005 ca profesor la ASE. Prezenţa ta este o bătaie de joc la adresa acestei universităţi. Încă o dată îţi doresc să sugi **** la toţi negrii.

Ei, anul 2005 se pare că l-a prins. Şi încă vreo 4 chiar...

Studentul nr. 2: Nu ştiu ce s-ar putea face pentru a o schimba pe această jigodie (profesoară nu se poate numi).Cu greu unii dintre noi am scăpat de acest animal dar este păcat de generaţiile care urmează să fie tratate în acelaşi fel de către o neica nimeni, această jigodie numită [Dna L]. Aş dori să le transmit celor din anul I care o au profesoară pe această nesimţită să i-a măsuri din timp pentru a refuza să facă ore de curs cu ea şi astfel să evite jignirile şi bătaia de joc la care sunt supuşi de către nebuna aceasta.

Felicitări, ai reuşit să respecţi regula de mai devreme cu înjurăturile! O performanţă demnă de admiraţie se pare...

Studentul nr. 3: I-aş fi dat 0 la popularitate dar păcat că nu există. Şi eu sunt la ASE şi am avut "plăcerea" să o am profesoară. Şi chiar am învăţat ceva de la ea: cum se manifestă oamenii nebuni şi cum să te fereşti de ei.

Studentul nr. 4:
Femeia asta chiar nu şi-a dat seama că au trecut aproape 15 ani de la revoluţie. A rămas îndoctrinată. Are comunismul în sânge. Trezirea! Suntem în 2004 femeie nebună. Studenţii nu sunt nişte obiecte de care poţi să-ţi baţi joc când ai tu chef. P.S: Ar fi cazul să vă găsiţi un bărbat potent care să vă calmeze. Sunteţi mult prea nervoasă. Păcat că sotul dvs e ipotent.

Studentul nr. 5: Feriţi-vă de ASE pentru că o să faceţi economie cu ******** asta. E o curvă penală care o să vă pice pe capete. În numele colectivului de studenţi din cadrul facultaţii îi dorim un călduros SUGI PULA curvă spurcată şi SĂ-ŢI STEA STÂLPUL LA CAP CÂT MAI CURÂND. Cum ne-ai chinuit tu pe noi, la fel de frumoase să-ţi fie zilele care ţi-au mai rămas. Mesaj trimis de un fost student al muistei. [Dnă L] abia de acum o să-mi sugi **** pt că nu mai ai ce să-mi faci după ce m-ai chinuit 2 ani.

Se pare că până şi programul de cenzurat a cedat în cele din urmă şi a început să dea rateuri...

Concluzia: Comunismul n-a murit. Încă mai există rămăşiţe pe alocuri. Părerea mea e că în 1989, atunci când soţii Ceauşescu au fost executaţi, pe tanti Leana, s-ar fi putut s-o fi încurcat cu altcineva şi persoana din înregistrarea de atunci să fi fost de fap alta... Adevărata Elena Ceauşescu şi-a schimbat numele şi înfăţişarea şi a devenit profesoară de economie la ASE.


Trăiască sistemul de notare rusesc şi economia socialistă multilateral dezvoltată!

Ceauşescu-eroism! România-comunism!
Ceauşescu preşedint! Ceauşescu preşedint!
Stima noastră şi mândria! Ceauşescu-România!
Partidul! Ceauşescu! Româniiiia!

2 comentarii:

mateiush spunea...

bun articol. si eu sunt student la ase da nu am avut parte de asemenea tratament pana acu... si sper sa nu am:P

Matei spunea...

tiam citit cam toate articolele de la sectiunea ase si am ajuns la concluzia ca esti student la aceeasi facultate ca si mine si in acelasi an .. tosusi cred ca esti la alta serie ..eu anul trecut am fost la seria C , anul acesta sunt la seria B.