miercuri, 7 ianuarie 2009

Căutăm voluntari pentru atentate sinucigaşe

Cum spuneam, unul dintre subiectele principale ale ştirilor e războiul din Gaza. Foarte interesant... Una dintre ultimele afirmaţii ale Hamas a fost că vor "transforma Gaza în cimitirul armatei Israeliene". Pe de altă parte, de când au atacat, evreii au cam distrus oraşul şi Hamas a mâncat bătaie de nu s-a văzut.


Unul dintre cei mai mari susţinători neoficiali ai Hamas (normal, sunt organizaţie teroristă doar) este Republica Islamică Iran împreună cu preşedintele ei filo-israelian, Mahmoud Ahmadinejad. Acest personaj e cunoscut pentru tot felul de declaraţii pro-evreieşti. Printre ele se numără cea conform căreia "Holocaustul nu s-a întâmplat niciodată" şi, desigur, cea mai cunoscută, "The state of Israel must be wiped off the map!"; "Statul Israel trebuie şters de pe hartă". Pacifist băiatu'... Un adevărat hippie! Ultima propunere referitoare la subiect a fost cea a unui refrendum pentru mutarea statului Israel:
A.America
B. Europa
C. Altundeva

D. Şters de pe hartă.
Sigur, în cele din urmă cred că şi-a dat seama că ar fi o pierdere de timp şi de bani. Evident, pare o persoană sănătoasă la cap şi cu o gândire perfect logică, nu?

În ziarul de azi dimineaţă, la rubrica cu ştiri internaţionale era un articol despre evenimentele din Gaza. Din tot articolul, primele fraze mi-au atra atenţia.


"Peste 70.000 de studenţi iranieni s-au oferit voluntari pentru a comite atentate sinucigaşe împotriva Israelului." Pentru un occidental, sau, în orice caz, pentru mine, ăsta e un lucru foarte ciudat. Frate, în pana mea, eu sunt student! Şi nu m-aş arunca în aer pentru nimic în lume. N-am ce face? Cred că rubrica de anunţuri din Entekhab sună cam aşa: "Se caută voluntari pentru atacuri sinucigaşe împotriva necredincioşilor israelieni. Oferim cazare şi trei mese pe zi gratuit că oricum scăpăm de dvs. repede. Plata nu e relevantă din aceleaşi motive. Dar aveţi un loc asigurat în paradis... [ceea ce nu prea contează, că în religia musulmană nu cred că există iadul] Tricou şi steag cu slogane anti-semite incluse." Wow, sună tentant.

Şi se pare că nici afganii nu sunt cu mult mai sănătoşi la cap pentru că"şi 2000 de tineri afgani sunt pregătiţi să se alăture rezistenţei palestinien din Gaza." De asemenea, preşe
dintele pacifist a mai anunţat că "bombardamentele israeliene ar putea provoca o revoltă mondială a musulmanilor împotriva necredincioşilor". Tinerii revoltaţi mondial împotriva necredincioşilor, cum vă propuneţi să ajungeţi în Gaza? E o fâşie de pământ ceva mai mare ca Bucureştiul de care s-a ales praful în ultimele săptămâni şi momentan e accesibilă doar armatei israeliene.


Deci dacă vă interesează anunţul de mai sus, vreţi ca Israelul să dispară sau credeşi că Holocaustul e o minciună zionistă, contactaţi Ambasada Iranului din Bucureşti.


Niciun comentariu: