marți, 12 ianuarie 2010

Competenţe digitale. Super... (cu tot cu modele de subiecte care cică nu se găsesc)

Noul sistem de BAC e încă un mister pentru mine. Nici nu o să mă chinui să-l înţeleg pentru că complexitatea gândirii miniştrilor educaţiei care se schimbă pe bandă rulantă e mult prea mare pentru creierul meu de capacitate limitată. Mai nou, o parte dintre probe (cele orale) nu mai contează dacă le treci sau nu. Atunci de ce le mai dau?? După cum spuneam, nu o să-mi bat capul cu problema asta.

Oricum, azi am găsit un filmule' interesant pe Videonews. În mod normal nu m-aş fi complicat să-l deschid, dar un lucru mi-a atras atenţia. Decorul din cadrul de pe sidebar îmi părea cunoscut. Şi ce să vezi: era chiar laboratorul de informatică al liceului unde am învăţat. Oh God, ce-o să se aleagă de şcoală nu ştiu...
  • "Noi la clasă nu am făcut foarte mult şi noi practic nici nu ştim în ce constă..." -Înseamnă că ai IQ-ul unei primate. De fapt nu-l ai, ci speri ca într-o bună zi să-l atingi;
  • "Noi nu suntem foarte pregătiţi pentru aceste competenţe digitale." -Şi tu;
  • "Îmi este teamă pentru că nu avem nişte subiecte clare" - Ei, uite că ai! Sunt ceva mai jos;
  • "Orele de informatică s-au redus drastic. Clasele care nu sunt de profil mate-info au doar o oră pe săptămână" - Pentru ce dau la proba asta nici nu le trebuie mai mult;
  • "Am încercat să dăm şi o simulare, dar din păcate n-am putut s-o ducem la bun sfârşit" - Atunci chiar aveţi o problemă.

Aşa va arăta proba de competenţe digitale:



Ce fel de probă e asta??! Cum de retardaţii ăştia nu sunt în stare să rezolve aşa ceva??! Astea sunt întrebări care n-ar trebui să-i ridice probleme nici maimuţicii lui Tarzan. Ăştia din film sunt cu doi sau trei ani mai mici ca mine... Ce se întâmplă cu ei?? Ştiam că sistemul are probleme. Ştiam că sunt prezente şi în liceul Basarab, la care am învăţat. Dar nici chiar aşa. Ăştia chiar nu ştiu să facă altceva cu calculatorul decât să intre pe Messenger şi hi5 şi să joace Fifa/CS? Shit! What's this world coming to?! Hai, la Pascal sau C++ e de înţeles dacă nu ştii că poate nu-ţi place de nicio culoare şi nu poţi să înţelegi. Dar Word??

Deci tâmpiţeii de mai sus zic că nu ştiu să copieze un fişier şi să caute ceva pe Google. De remarcat că erau cu toţii erau călare pe Pascal. Programare ştiu să facă, dar mutat de fişiere şi tabele în Word şi Excel, mai greu. Ce să-i faci? Tre' să arăţi bine la TV... Tot nu-mi vine să cred, ăştia chiar nu ştiu să caute ceva pe Google sau Yahoo? N-are cum... Ups, ba nu, are! Doar n-au reuşit să găsească subiectele de mai sus.

4 comentarii:

Ovidiu spunea...

Doamne ce subiecte le da astora. Pai ma frate astia cred ca nici cu excel-ul nu stiu sa lucreze. Daca le zici de instructiunea while de exemplu o sa se uite la tine ca vitelul la poarta noua. Exercitii de-alea faceam inainte sa fac informatica la scoala.

Rubby-Roy spunea...

Hahahahahahahaahahahahhh, pe cuvântul meu de onoare că aş fi luat examenul ăsta pe vremea când aveam 8-9 ani. Adică... la 11 ani făceam muzică pe calculator şi site-uri html fără să mă înveţe nimeni, şi ăştia nu ştiu ce e ăla un folder...
Mi-e greu să cred că tinerii liceeni sunt atât de limitaţi intelectual...

Ori e ştirea trasă de păr, ori... intrăm la putere şi îi expulzăm pe ăştia mici şi idioţi ca să nu ne conducă ei. :))

Marica Alexandru spunea...

VEzi ca induci lumea in eroare! Astea sunt MODELE de examne pentru competente digitale! Deci nu sunt subiectele pe care elevii le-au rezolvat in cadrul simularii! Succes!

Stefan114 spunea...

Titlul l-ai citit? Sigur că sunt modele, doar am scris articolul înainte de simulare. Dar bănuiesc că e la fel ca atunci când am dat eu BAC-ul şi subiectele primite seamănă cu astea în linii mari.