sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Messed up Mess

Le mulţumesc celor de la Yahoo! Inc. că au creat un instrument de comunicare eficient şi DE ÎNCREDERE. Cred că ar fi cazul să prezint problema mai pe larg.


Vorbesc despre Yahoo Messenger. De obicei nu petrec excesiv de mult timp pe mess şi nici nu am oameni foarte mulţi în listă: în jur de 50. Dar atunci când mi se întâmplă să n-am altceva mai bun de făcut şi să-l las pornit chiar insist ca contactele mele să mă vadă că sunt online şi eu, la rândul meu să le văd pe ele. Acum câteva luni am făcut rost de un laptop, dar abia acum am instalat Messenger-ul şi pe el. Când îl deschid, parcă e ceva diferit. Ce s-o fi întâmplat oare?? Hmmm, parcă peisajul e mai... aglomerat. Mai multă lume e online parcă. Îl închid şi dau drumul la calculatorul mare.

Pornesc mess-ul şi ce să vezi? Personajele "misterioase" de la mess-ul de pe laptop dispăruseră. Ciudat. Voodoo magic! Îl închid pe ăla de la calculatorul amare, intru iar de pe laptop. Personajele sunt din nou online. Încerc să intru în discuţie cu unul din ei. "sal BUZZ esti?" "da cmf?" "bn tu?" "bn" "ia zi, esti online sau pe inv?" "pai online.. nu vezi?? :-?" "ba da............ [explic situaţia]" "io sunt online?" "nu"........... :O:|

Neplăcut. Naşpa, aiurea, cam nasol. Se pare că messenger-ul de la calculatorul mare avea un obicei tare prost. Nu mă băga în seamă şi nu îmi permitea nici mie să-i bag în seamă pe unii din listă. Mai precis, pe cei din două grupuri din cele patru în care sunt împărţite contactele. Cum am ajuns în situaţia asta, n-am nici cea mai mică idee. Appear permanently invisibile n-am dat decât la doi oameni până acum şi unul din ei nu era în niciunul din grupurile cu pricina. Hmmm, ştiu! Poate am fost atacat energetic! Da, mess-ul de pe calculatorul meu a căzut victimă schimburilor de focuri dintre cele mai mari partide politice din ţărişoară. Pardon, de flăcări violet. Că la ştiri în ultimul timp doar de asta aud. Sau poate nu!

Indiferent care ar fi fost cauza, se pune următoarea problemă: cum îl fac oare la loc??? Cunoştinţele mele despre calculatoare şi despre cum funcţionează ele sunt destul de restrânse. De obicei când nu merge ceva am la dispoziţie două variante. Prima variantă: îi dau reset. A doua variantă: dau un pumn în monitor sau unitatea centrală. Mă rog, doar în unitatea centrală, că monitorul e LCD şi nu prea am în ce să dau. Nu ştiu de ce, dar am impresia că niciuna dintre astea nu m-ar fi ajutat în situaţia de faţă. Deci, ce să-i fac, ce să-i fac... După două minute: BING! Ia, să-l reinstalez! Intru pe site-ul Yahoo şi downloadez kit-ul de instalare. YM10, că până acum aveam 9. Click dreapta, open şi... ERROR.

Clar, nu e ziua mea norocoasă. Messenger-ul e împotriva mea azi. Mai încerc încă o dată. ERROR. Mai bag o fisă, dar asta nu mă duce nicăieri. Aşa că aplic metoda nr. 1 şi dau reset. A treia-i cu noroc şi merge! Nu, stai, a patra. Şi, da! Peisajul e acum complet şi la calculatorul mare. Sper să şi rămână aşa de data asta.

2 comentarii:

Laura Tomescu spunea...

Pai de-aia esti asa nefericit, ca ai YM9... Eu am inceput sa remarc astfel de buguri de cand am pus aceasta versiune minunata! Instaleaza si tu una mai veche, daca poti, ori resemneaza-te si roaga-te sa fii online, sa ajunga mesajele tale la prieteni etc :)

Ciprian D. spunea...

Salut, esti in blogrolul IN ATENTIA CITADELEI SIBIENE

Bafta!