joi, 21 mai 2009

Libertatea 2

De câţiva ani, în Bucureşti au început să apară tot felul de ziare gratuite, care le poţi găsi la metrou sau în unele staţii de autobuz şi tramvai. Mă rog, după părerea mea, doar unul dintre ele, Compact, era bun de ceva. Din păcate, din cauza crizei, a dat faliment acum vreo trei luni.

În afară de el, al doilea cel mai răspândit era ziarul "ring", care după părerea mea e mult mai slab. În primul rând, n-are integrame şi are numai un singur careu de Sudoku. Deci, din start nu prea ai ce să faci cu el la şcoală în timpul orelor... În al doilea rând, dacă ne uităm pe ce fel de ştiri are, ajungem la concluzia că e un fel de "Libertatea", doar că fără femei goale pe fiecare pagină. Naşpa, frate... Câteva exemple de ştiri de maximă importanţă pentru oricare dintre noi şi fără de care nu am putea trăi ar fi: Delia s-a mutat cu iubitul; Anna Lesko, fosta gagică a lu' Iri, o ambiţionează pe Monica Columbeanu să demonstreze că are voce; Bahmuţeanca habar n-are să aibă grijă de copil, aşa că îl lasă pe Prigoană etc etc

Şi de parcă asta n-ar fi destul de rău, multe sunt şi scrise în mare grabă şi/sau cu picioarele. Un exemplu în acest sens e o ştire din ziarul de ieri. Ştirea, de maximă vitalitate pentru patrie şi popor era despre unul de a XII-a care s-a sinucis acum doi ani pentru că nu-l iubea profa cu care făcea meditaţii la română care, dacă ne luăm după poze, cred că nu era cu mult mai în vârstă decât el. Modul în care a fost scrisă ştirea mi-a atras atenţia. De fapt, mai bine zis, un pasaj din ea. Conform ring: Corina Vasile a ajuns în centrul atenţiei publice după ce elevul pe care îl medita şi cu care avea o relaţie amoroasă s-a sinucis, în mai 2007, aruncându-se de la fereastra garsonierei. Procurorii bucureşteni au deschis imediat o anchetă pentru a stabili dacă profesoara de limba română sau soţul ei a avut de-a face cu moartea lui Ralph, ÎNSĂ AU STABILIT CĂ ACESTA ŞI-A PUS CAPĂT ZILELOR.

GENIAL!!! Deci, miliţienii şi-au dat seama singuri, singurei că a murit. În urma anchetei, putem spune că avem certitudinea că e mort. Păi, conform legilor fizicii, când te arunci de la etajul 8, te cam faci praf.

Niciun comentariu: