vineri, 22 mai 2009

Armata 1, Armata 2, tot aia

De anul acesta, avem un nou obicei în sistemul educaţional românesc, ce în scurt timp ar putea deveni o tradiţie. După ce la teza cu subiect unic de la română Ghiţă Niţescu a fost încurcat cu Niţă Ghiţescu, ieri, la teza de la istorie, s-au încurcat armatele care au aparticipat în bătălia de la Mărăşti. Dar de data asta greşeala a fost observată înainte de începerea examenului. Atât de târziu încât elevii au fost rugaţi să modifice frumos cu pixul greşeala.

Oricum, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a căpătat experienţă în astfel de probleme. Acum câteva minute, când am vrut să scot subiectul la istorie de pe site-ul lor, am surpriza de a vedea că era corect. Aşa că pentru poza de mai jos, ca să-l fac să arate ca originalul, a trebuit să-l stic la loc.


După cum putem vedea, Armata 2, se transformă brusc în Armata 1. Comentariul ilustrei doamne Abramburica a fost următorul: "Atât de mică era corectura, se corecta Armata I cu Armata a II-a, ce mare dificultate aveau de înţelegere?"

Păi, ar fi o mică problemă la întrebarea 3, care le cerea elevilor să menţioneze o diferenţă dintre cele două armate PE BAZA TEXTULUI. Dar rămâne întrebarea: cine face subiectele? Câţi oameni se ocupă cu elaborarea lor? Şi de ce sunt atât de proşti încât să nu-şi dea seama ce prostii debitează?? Toate aceste întrebări probabil că vor rămâne în continuare fără răspuns mult timp de acum înaninte.

Nu mai rămâne decât să vedem ce minuni de subiecte mai dau la BAC. Acolo probabil or să ajungă să încurce probele între ele. Sau mai rău...

Niciun comentariu: