sâmbătă, 9 iulie 2011

Ţara #194: Sudanul de Sud

Astăzi a apărut o nouă ţară. Al 54-lea stat al Africii şi al 194-lea al lumii. Prilej de sărbătoare şi de bucurie în Sudan, cu ocazia împărţirii ţării. Asta cel puţin în partea de sud, proaspăt devenită independentă, după un referendum în care peste 98% dintre alegători au votat pentru secesiune.


Dar sărbătoarea nu va fi una de durată. Nu e vorba despre o ţară de lumea a treia. E vorba de o ţară care speră ca într-o bună zi să devină ţară din lumea a treia. După două războaie civile a câte 20 de ani fiecare, soldate cu peste 2.500.000 de victime, noua ţară este o ruină, numai un sfert din populaţie este alfabetizată, în cele mai multe regiuni lipsesc până şi serviciile de bază şi în toată ţara există numai 30 km de drumuri pavate. Pe de altă parte, peste 75% din rezervele consistente de petrol al fostei Republici Sudan se găsesc în partea de sud.


Un comentariu:

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!