sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Sectorul 4 vs. Ouagadougou

De aproape două luni încerc să extrag anumite informaţii de la fiecare dintre primăriile de sector prin intermediul internetului. Nu dau acum detalii despre natura informaţiilor. Dintre toate căsuţele poştale cea a Primăriei Sectorului 4 iese în evidenţă cel mai mult. În calitate de instituţie publică, aceasta are următoarea adresă de e-mail: primarie4@gmail.com

Pentru că e-mail-urile nu şi le verifică prea des, voi încerca să le trimit următoarea scrisoare şi prin intermediul blogului.


Bună ziuă!

După cum puteţi vedea acesta este un cont clonă al căsuţei de e-mail oficiale a Primăriei Sectorului 4. [Menţionez că de două săptămâni există un "cont al primăriei" pe un alt site care oferă astfel de servicii, nu zic unde.] Pe această cale aş dori să scot în evidenţă o mare problemă a căsuţei dumneavoastră electronice oficiale actuale. Extensia acesteia este "@gmail.com", ceea ce nu mi se pare potrivit, având în vedere că este vorba de o instituţie publică. Mi se pare o situaţie demnă de Burkina Faso, nu de o ţară membră a Uniunii Europene. Alegerea pe care am făcut-o pentru acest exemplu nu este întâmplătoare. Primăria oraşului Ouagadougou are cont peYahoo.

În cazul în care vă veţi hotărî să vă creaţi o adresă de e-mail cu domeniu propriu, ca şi celelalte sectoare, vă sfătuiesc ca pe aceea să o verificaţi mai des. Poate aşa timpul de aproape o lună necesar pentru un răspuns se va diminua.

Cu respect,
Un cetăţean bine-voitor

P.S: Clonarea contului nu trebuie interpretată ca un gest ostil. Acesta nu este şi nu va fi făcut public. Intenţia a fost aceea de a reflecta într-o manieră umoristică lipsa de prestigiu a contului actual.


Hôtel de Ville de Ouagadougou

Le site de la mairie de Ouagadougou et la boîte du courrier électronique

Niciun comentariu: