joi, 11 februarie 2010

Un pistol vrei? Hai că-ţi dau ieftin!

Următoarea poveste nu e recentă, ci s-a petrecut acum câteva luni, dar n-am scris atunci despre ea pentru că mi se părea că nu era puţin tâmpită şi necredibilă. Dar între timp am auzit altele, am mai văzut câteva la televizor şi pe net şi mi-am dat seama că nu e chiar aşa de rău.

Acum vreo patru-cinci luni plec de acasă cu maşina şi mă opresc la benzinărie că rezervorul era aproape gol. Aştept să plece ăla din faţa mea, fac plinul, plătesc, după care dau să plec. Dar nu mai era nimeni la coadă în spatele meu. Şi cum mi se golise şi rezervorul cu apă pentru parbriz, iau spălătorul de lângă pompă şi mă apuc să dau pe geam că era cam murdar. Şi când ajung pe la jumatea parbrizului vine la mine un... cum să-i zic? Un drogat! Sau mai degrabă un aurolac. Mă rog, nu contează!

De următoarea situaţie m-aş fi aşteptat să dau într-un cartier ca Ferentari sau Rahova, nu în Bucureştii Noi. Aşa că vine el, îmi pune mâna pe umăr şi:
Drogatul: Salut!
Eu: Salut!
Dr: Ia zi, vrei să cumperi nişte pastile? Uite, am aici nişte extasy... Dacă vrei îţi fac rost şi de heroină, că am şi d'aia.

Şi scoate marfa ca să văd că vorbeşte serios.
Eu: Nu.
Încerc să-mi văd de parbriz în continuare.

Dr: Da' poate nişte ţigări. Uite am nişte iarbă aici.
Scoate iarăşi marfa.
Eu: Băi, nu, nu fumez nici ţigări normale. Lasă...
Iarăşi încerc să-mi văd de parbriz, dar drogatul insistă.
Dr: Auzi, da' un pistol vrei?

Eu: ...
Dr: Uite, am şi un pistol de vânzare! Vrei?
Şi din nou scoate marfa. Şi de data asta o şi îndreaptă spre mine.
Eu: Băi, nu, nici pistol...
Dr (cu pistolul spre mine): Hai, că-ţi dau ieftin! Un milion!


Ei, ar fi fost o afacere bună. Dar pentru chestiile astea în general trebuie să completezi o tonă de hârtii şi să faci ceva instrucţie, că altfel e un pic ilegal. Dar ceea ce mă îngrijora cel mai tare era direcţia în care era îndreptat. Adică spre mine. În punctul ăsta mi se luase de spălat parbrizul şi mă gândeam la cum să scap. Ce să fac oare? Să-i dau în cap cu spălătorul? Au, nu! Proastă idee, doar are un pistol. Unul adevărat, nu cu bile sau cu capse. În loc să-i dau în cap cu el, îl pun la loc şi fac câţiva paşi spre uşă.
Eu: Ăăăă, da... Hai că vorbim, da' lasă şi tu pistolu' ăla jos sau îndreaptă-l şi tu în altă parte.
Dr: Ah, nu! Stai, că nu-i încărcat!
Şi îl ridică în sus. Şi apasă pe trăgaci.
Dr: Uite, am şi gloanţe! Stai, să scot din buzunar!
Asta în caz că aveam vreun dubiu că e adevărat...
Eu: Mă, nu...
Dr: Ăăă, bine... Hai pa!
Eu: ...
Urc în maşină repede, pornesc şi în zece secunde eram la trei străzi mai încolo.

Şi de vreme ce n-am apărut la ştiri sau pe net cu faţa şi plăcuţa de înmatriculare înceţoşate şi nici n-am primit în cutia poştală vreo scrisoare de la poliţie sau alt organism de genul ăsta, o să presupun că camerele de supraveghere din benzinării au rol pur decorativ. Data viitoare ar trebui să încerc să alimentez fără să plătesc, că poate nu-şi dă seama nimeni.

Dacă v-a plăcut asta, s-ar putea să vă placă şi asta şi cu asta.

6 comentarii:

Piperusha spunea...

camerele NU au rol decorativ, am aflat asta recent, pe pielea mea. Dar probabil nu le urmareste nimeni non-stop, asa ca va trebui sa sesizezi tu benzinaria si politia. E o chestie serioasa, ce-ai povestit acum. Eu m-as duce la prima sectie si as anunta.

Stefan114 spunea...

Pai a fost acum mai multe luni. Şi ducându-te la poliţie pentru o chestie din asta, în condiţiile în care n-ai păţit nimic sunt mari şanse să-ţi faci mai multe probleme decât să rezolvi ceva, că aşa funcţionează cele mai multe instituţii.

Piperusha spunea...

Am prieteni in politie si se plang ca lumea nu vine la ei sa-i anunte de chestii d-astea.

In plus...

http://www.ardeiulzilei.com/2010/02/partea-doua.html

Veve spunea...

Nu ar trebui să ne mai mire nimic în ţara asta. Corupţia înfloreşte pe zi ce trece, mafioţii şi traficanţii îşi fac treaba în pace şi armonie, iar ce este şi mai grav este că uneori chiar poliţiştii îi lasă să se defăşoare în voie, ba chiar îi şi acoperă.
Nu o să treacă mult timp până să vedem la fiecare colţ de stradă pe câte cineva care să urle: "Ia pistolul/doză, că e ieftin/ă."

telefoane dual sim spunea...

E plin de pistoale care se vand la liber pe okazii, duminica in targ la vitan gasesti orice marca vrei iar unii chiar le tin expuse pe bordul masinilor, asa ca nu te mira... Este tara in care traim, si dupaia ne miram cum de se impusca unii-altii prin trafic.


P.S. La moldoveni in spate la obor ai fost vreodata sa cumperi piese pentru LADA ? :D

Unknown spunea...

Da vreau și Io unu