Banii nu îi primeşti în mână sau măcar pe card. Câştigurile se adună într-un cont virtual şi cu acei bani cică poţi să îţi cumperi orice - mă rog, aproape orice - de pe www.amazon.com Cumpărăturile sunt trimise prin poştă prin America şi pentru unele obiecte e posibil să fie nevoie să plăteşti taxe vamale.
Exemple de task-uri: să verifici site-urile diferitor organizaţii. Să spui dacă traducerile făcute de traducătoarele automate gen Google Translate sunt corecte sau nu, să copiezi texte din imagini, să scrii articole şi review-uri scurte şi multe altele. Atenţie, banii nu îi primeşti pe ochi frumoşi, de obicei munca îţi e verificată şi există şi riscul ca HIT-urile efectuate să îţi fie refuzate. Un HIT care te punea să spui dacă răspunsurile la mai multe întrebări în franceză erau corecte sau aveau vreo legătură cu întrebarea sau nu era plătit cu 0,02 $/întrebare. Alt hit care te punea să faci traduceri din engleză în tamilă era plătit cu 0,75 $/paragraf. Din nefericire, nu stau prea bine cu tamila...
IMPORTANT
Există două tipuri de conturi: requester şi worker. Pe români şi pe toţi ceilalţi locuitori ai planetei în afară de americani îi interesează conturile de tip WORKER. Requester-ii sunt cei care pot posta oferte de muncă şi momentan acest serviciu nu e disponibil decât în America.
Conturile de worker se fac de aici:
NU vă faceţi conturi de requester, aşa cum am făcut eu (din greşeală) în prima fază. Altfel va trebui să-i rugaţi pe administratori să vă închidă contul, dar să vă lase posibilitatea de recreare a lui de pe aceeaşi adresă de e-mail. Ah, şi să le şi explicaţi de ce aveţi o adresă din America, deşi nu locuiţi acolo (cum spuneam, conturile de requester sunt disponibile doar pentru americani). Cum am ajuns să fac cont de requester şi să dau o adresă şi date false? Simplu: butonul pentru "worker's account" e extrem de bine ascuns, deşi majoritatea celor care intră acolo asta caută...
Dacă locuieşti în România sau în orice altă ţară nu e o idee prea bună să îţi faci cont de USA, pentru că administratorii îşi pot da seama uşor dacă nu spui adevărul şi rişti să rămâi cu mâna goală şi eventual fără cont.
DE UNDE NUMELE ĂSTA?
DE UNDE NUMELE ĂSTA?
În 1770 un "inventator" austriac a încercat s-o impresioneze pe împărăteasa Maria Tereza prezentându-i un aparat automat în formă de om îmbrăcat în haine de turc, care juca şah de unul singur şi pe deasupra făcea asta foarte bine. În realitate în interiorul maşinii se afla un om, expert în şah, care o manevra. Dar secretul a fost descoperit abia după 50 de ani.
Sincer, un nume mai potrivit mi s-ar fi părut "El Mexicano Mecanico" sau "The Mechanical Indian". Că asta şi trebuie să faci: munci pe care americanii nu mai vor să le facă şi importă mexicani şi indieni pentru ele. Din motive pe care nu le cunoscu însă foarte multe dintre HIT-uri nu sunt disponibile pentru indieni.