miercuri, 29 septembrie 2010

Greu cu steagurile astea...

Steagul Filipinelor

Acum câteva zile a avut loc la New York un summit al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). La această reuniune a participat şi Filipine. Printre reprezentanţii acestei ţări s-a aflat şi preşedintele Benigno Aquino III. Exact în spatele scaunului pe care stătea aşezat era arborat steagul şării sale. Toate bune şi frumoase, doar că era atârnat cu susul în jos. Având în vedere designul steagului, diferenţa e destul de greu de sesizat.

ASEAN 2010

Problema ar fi fost că arborarea steagului invers în Filipine se realizează în momentele în care ţara se află în stare de război, ceea ce nu este cazul acum. Deşi avea potenţial, neînţelegerea nu a avut urmări neplăcute şi filipinezii au înţeles că a fost vorba de o greşeală nevinovată şi şi-au văzut de summit.

Steagul Canadei

Dar nu e prima greşeală de acest fel a americanilor. Au făcut în repetate rânduri aceeaşi figură cu steagul vecinilor lor de la nord, canadienii. De data asta nu mai e doar o greşeală nevinovată, că e mai greu să nu-ţi dai seama care e poziţia naturală a steagului lor. Vârful frunzei trebuie să stea îndreptat în sus, ca în poza de deasupra.

Asta e la un meci de baseball

Dar conform unui sondaj vechi de câţiva ani, 25% dintre americani sunt ferm convinşi că ţara frunzei de arţar e doar un alt stat american, nu un stat independent. Aşa că un steag întors pe dos pe ici, pe colo n-ar trebui să mire pe nimeni.

2 comentarii:

pseudomus spunea...

Ultima poza, cred ca a fost facuta toamna :D, cad frunzele de pe artarii canadieni :D

Anonim spunea...

Salut sunt adminul dupa axyy-filme.com da-mi add la id mess happy_dar sa discut ceva cu tine .