luni, 30 august 2010

Nu vă duceţi cu maşina în Berceni...

...decât dacă e absolut necesar. Şi dacă e absolut necesar aveţi grijă unde parcaţi şi cât staţi acolo. Acum nici o săptămână am avut drum prin zona celor trei cartiere minunate: Ferentari, Rahova şi Berceni. Mai precis, pe la cimitirul Bellu Catolic. Aşa că parchez în faţa cimitirului, chair unde e maşina roşie din poza de mai jos, intru şi după nici o jumătate de oră ies.


Când să plec, ce să vezi? Încuietoarea de la uşa din dreapta era într-o poziţie cam ciudată. Adică era 1-2 cm în afară. Ok, clar. Cineva încercase să intre, dacă nu cumva a şi intrat, deşi nu cred, că dinăuntru nu lipsea nimic. Şi oricum nici nu prea avea ce să ia, că masca de la casetofon o lăsasem acasă în ziua aia. Amatori... Dar chiar dacă omul era începător, era silitor şi perseverent şi nu s-a oprit doar la a distruge încuietoarea din dreapta şi a încercat din nou la uşa şoferului. De vreme ce interiorul era aşa cum l-am lăsat, o să presupun că nici acolo nu i-a ieşit. Una peste alta: nimic nu lipseşte, dar maşina are nevoie de două încuietori noi. Noroc că am telecomandă...

ÎN ATENŢIA CELOR CE AU TREABĂ LA CIMITIRUL BELLU CATOLIC:
În ziua cu pricina, în faţa cimitirului era o bătrânică care am presupus că ieşise la cerşit în faţa cimitirului. Doar că era îmbrăcată destul de bine pentru cineva care cerşeşte pentru a-şi câştiga existenţa şi avea un telefon mobil. Plus că stând în faţa unui cimitir CATOLIC, nu prea avea ce să-i pice pentru că la catolici nu se ţin pomeni. N-am de unde să ştiu sigur, dar e posibil să fi stat la pândă...

Acum urmează partea a doua:după ce păţeşti aşa ceva, chiar dacă nu-ţi lipseşte nimic din maşină, e normal să te duci la poliţie. Dacă într-o situaţie asemănătoare vrei să faci acelaşi lucru, gândeşte-te de două ori.

Aşa că a doua zi merg la Secţia 14 (în zona Budapesta). Intru, zic ce am păţit şi unde. Aparent zona cimitirului intră sub jurisdicţia Secţiei 16 (Str. Stoian Militaru, lângă Piaţa Progresul). Şi dacă nu faci sesizarea la secţia corespunzătoare zonei, practic nu are nicio valoare. Aşa că merg într-acolo, intru, îmi zic oful. Surprinzător, poliţiştii "normali" sunt mai civilizaţi decât cei de la circulaţie şi ştiu să vorbească. Din nefericire, se mişcă la fel de încet.

Astfel, după ce depui plângerea, durează încă 20 de minute până vine miliţianul autorizat să se descurce cu astfel de plângeri. Şi să nu credeţi că după ce individul vine se rezolvă problema imediat. Nu, îi spui şi lui care ţi-e problema, după care mai durează vreo 15 minute până se duce să se uite la maşină. Procedura în sine nu durează mai mult de 10 minute, că e vorba de 10 poze şi două măsurători. Poate n-aveau baterii pentru aparatul foto... S-au nu-şi mai aminteau unde l-au lăsat... După asta mai durează vreo 15 minute până pregăstesc actele, sau mai bine zis până găsesc nişte foi de hârtie şi un pix. În interiorul secţiei completezi o hârtie în care depui plângerea, scrii o declaraţie din care să reiasă că ceea ce spui este adevărat şi că îţi asumi răspunderea pentru cele spuse şi mai şi semnezi un proces verbal. Tu nu trebuie să îţi baţi capul prea tare că îţi zic miliţienii ce să scrii şi unde, dar fiind de mână, că n-au şi ei bani de un calculator sau două, durează vreo 30 de minute.

20 + 15 + 10 + 15 + 30 = 90 MINUTE

Dacă treceţi prin aşa ceva şi vreţi să anunţaţi totuşi poliţia, înarmaţi-vă cu multă răbdare, că nici în alte părţi ale oraşului sau ale ţării nu cred că se descurcă cu mult mai bine.

Niciun comentariu: