duminică, 14 martie 2010

Cea mai tare poantă din ultima vreme

Bună seara! Aceasta este o ediţie specială a ştirilor. În câteva minute preşedintele Saakashvili va face o declaraţie specială cu privire la starea naţiunii. Nu ştim dacă este vorba de un mesaj scris sau înregistrat. Am primit rapoarte conform cărora trupele ruseşti staţionate la Leningor au fost puse în alertă de luptă.
Imedi TV, Georgia, 13.03.2010, 20:00

Şi în continuare s-a anunţat că preşedintele a fost ucis în urma unor bombardamente asupra capitalei Tbilisi şi că Nina Bubarzhanadze, vicepreşedintele i-a luat locul. Din fericire, nu a fost decât o simulare. Şi în acelaşi timp a fost şi cea mai tare glumă din ultimii ani.

Bă, vin ruşii peste noi! Aoleu, ce ne facem?!! Ruşii! Ruşii! .............. Hahahaha, ţeapă! V-am păcălit! Cum spuneam, cea mai tare glumă din ultimul timp. Şi singura ştire amuzantă din ultima lună şi ceva... SIgur, dacă trăiam într-o ţară care a avut parte de o mică invazie rusească acum un an jumate, e posibil să nu mi se mai fi părut aşa de amuzant. Dar chiar şi aşa, ideea e excelentă! De fapt, nu ştiu dacă termenul de "glumă/poantă" e potrivit. Chiar înainte de buletin, tanti aia a anunţat că e vorba de o SIMULARE. Dar foarte multă lume a pornit televizorul în mijlocul buletinului şi au văzut imagini cu ruşi invadându-le ţara. Ce mă miră e că nu şi-au dat seama că sunt înregistrări de acum aproape doi ani puse cap la cap şi amestecate cu secvenţe din ultimii zece ani. Mai mult, majoritatea erau filmate vara, când a avut loc ultima invazie.

În această simulare/poantă, poporul georgian s-a purtat exemplar jalnic. Cum au auzit ştirea, s-au grăbit să golească supermarket-urile, să-şi facă repede provizii şi să blocheze drumurile. Din cauza numărului mare de convorbiri simultane, au căzut şi reţelele de telefonie mobilă. În alte cuvinte, în eventualitatea unei invazii reale, georgienii le vor uşura munca ruşilor.

Şi cum Georgia e o ţară cu poziţie strategică în Caucaz, putem să ne mai aşteptăm şi la alte invazii. Şi ar mai fi şi un alt motiv pentru o invazie. Ia ghiciţi cine era georgian? Ei bine, nimeni altul decât I. V. Stalin, pe numele său real I. V. Djugashvili. Şi individul ăsta a omorât cam 20.000.000 de ruşi. S-ar putea ca şi din cauza asta ruşii să fie un pic supăraţi pe georgieni şi să vrea să... echilibreze situaţia. Numai că georgienii sunt doar puţin peste 4.000.000

Aici avem întreg buletinul, din păcate doar în georgiană momentan. N-am nimic cu ei dar, doamne, urâtă limbă au oamenii ăia! Şi ciudat alfabet... Ştiu că şansele sunt slabe, dar dacă o înţelege cineva, să ne zică şi nouă ce spun.
*Later edit: Am găsit şi cu subtitrări.


Un comentariu:

Unknown spunea...

Asta e ca gluma lui Orson Wells, când cu invazia extraterestră.. S-a căcat în sus omenirea ascultând că vin omuleţii verzi, şi, când colo, ţeapă, făcea el literatură pe sârmă. Bravo, Georgia! Măcar pe ei are cine să-i invadeze, spre deosebire de Rromânia (2 r intenţionaţi)