marți, 23 februarie 2010

Probleme cu iPhone şi AppStore?

Cam de o săptămână sunt fericitul posesor al unui aiFăun trei Ge nou nouţ. Sigur, un telefon de genul ăsta nu e decât un accesoriu decorativ şi scump dacă n-ai şi internet pe el. Aşa că primul lucru a fost să fac un abonament nou, care să includă şi un număr substanţial de MB pentru transfer de date. Şi cu ocazia asta am schimbat şi furnizorul din Orange în Vodafone. Motivul: ofertele alea gen Delfin, Pinguin, Elefant, Struţo-Cămilă sun făcute pentru fraieri sau pentru oameni cu mulţi bani de aruncat şi dacă nu citeşti cu atenţie ce scrie acolo o să-ţi cam iei ţeapă.

Aşadar, de vreo trei-patru zile am internet funcţional pe mobil. Uraaa! Dar telefonul fiind produs de Apple, majoritatea aplicatiilor pentru el se iau de pe un site (cred că asta e) numit AppStore. Sau magazin online, nu contează... Aşa că luni dimineaţă încerc şi eu intru şi să văd care e treaba cu EpStoru' ăsta. După ce mă prind unde era ascuns butonul pentru download aflu că trebuie să am cont la Apple pentru a putea folosi minunea...

OK. No problem. Create account. Country: Romania. Completez toate datele. Dau click pe send şi... Incomplete or incompatible data. Please refill form. Completez câmpurile lipsă şi dau iar click pe send şi... Incomplete or incompatible data. Please refill form. Iarăşi. Bun, nicio problemă. De data asta îi dau adresa mea reală. Sens şi... Incomplete or incompatible data. Please refill form. Începe să devină enervant. Ce-am greşit?! Ce ar mai vrea să-mi ceară?! Mărimea de la pantof?! Caut şi codul poştal real şi îl înlocuiesc pe ăla pe care îl pusesem la mişto. Verfic totul iarăşi, send şi, ia ghici! Incomplete or incompatible data. Please refill form. Bă, frate? Ce mai vrea de la sufletul meu?! Sânge? În punctul ăsta îmi venea să dau cu el de pământ. Dar m-am abţinut. Nu că n-ar fi meritat, dar nu e tocmai ieftină drăcovenia...

Azi îmi dau seama că există în meniu undeva şi o iconiţă cu iTunes. Apăs pe ea şi... iTunes is not supported in your country. Bing! Se aprinde un beculeţ în capul meu. Ia să încerc ceva nou! Soluţia la care m-am gândit era simplă. Să mă lepăd de România. La figurat doar. Adică la prima întrebare (what country?) să răspund în loc de România, USA de exemplu. Zis şi făcut. Recompletez formularul. Send şi... Some of the data is incompatible. Please recheck the address. Nu e chiar atât de rău ca şi cu o zi înainte. De data asta am primit explicaţii mai consistente. Dau o adresă reală în loc de cea la mişto de mai devreme. Damn, ăştia chiar verifică cât de cât datele trimise... Send şi... Some of the data is incompatible. Please recheck the zip code. Recompletez codul poştal şi în înlocuiesc cu cel real, că la americani aşa e obiceiul. Codul poştal e mai important decât adresa propriu-zisă că cică după ăla se ghidează ei la oficiile poştale.

Send şi... Congradulations! You can access and use AppStore and iTunes right after you activate your account. Rămâne doar o singură problemă: mai devreme sau mai târziu o să trebuiască să le dau numărul de la cartea de credit că pentru trei sferturi din lucrurile bune de acolo trebuie să dai un dolar, doi, trei.

Aşadar adresa mea de America din formular e: 1600 Pennsylvania Avenue NW Washington D.C 20500. Adică locuiesc aici cică:

Şmecher, nu?
Era prima adresă care mi-a venit în minte.
Că dacă dădeam altele la nimereală,
n-aş fi găsit una "compatibilă" în veci.

Tipic american... Chestia asta e ceva în genul primei poze de la postarea anterioară: n-ai voie să bagi adrese false că nu le acceptă fiindcă, vezi Doamne, nu-s "compatibile", dar nu e absolut nicio problemă să zici că locuieşti la Casa Albă. So don't forget! Vote Ştefan114!

3 comentarii:

KrissTinna spunea...

La un moment-dat o sa ai nevoie de un card bancar care sa fie asociat contului pentru a descarca aplicatiile propriu-zise, si o sa apara celelalte probleme, chiar daca vei incerca sa le descarci pe cele gratuite:)) Intr-adevar Itunes nu e compatibil cu Romania, insa asta nu are legatura cu celelalte aplicatii din telefon(de pe itunes descarci muzica pe care poti sa o pui de fapt din calculator in telefon). Oricum...spor in continuare la "pacalirea" sistemului.

Stefan114 spunea...

De descărcat, am descărcat câteva chestii gratis şi n-am avut probleme. Şi sunt gratis pe o perioadă nelimitată. Dar când şi dacă o să le dau numărul de la card sper să nu mă lovesc de aceleaşi probleme. Şi muzică poţi să iei direct de pe YouTube sau din alte părţi fără bani. Noroc că în România noţiunea de copyright nu e prea bine definită...

Ianculescul spunea...

te-am adaugat in blogroll