miercuri, 28 martie 2012

Adeverinţe "online"

De când eram prin anul II pe site-ul Facultăţii de Comerţ există o rubrică intitulată "adeverinţe online". Subliniez ONLINE. Singura problemă e că dacă dai click eşti informat că: "Adeverinţele se primesc în 48 ore de la completarea cererii, în secretariat, ÎN PROGRAMUL CU PUBLICUL.


Dacă aşa stau lucrurile -şi chiar aşa şi stau- avem de-a face cu o contradicţie de termeni între "online" şi "ÎN secretariat". "Online" presupune să stai în fund pe un scaun în faţa unui calculator cu conexiune la internet şi să completezi un formular cu datele personale şi scopul eliberării adeverinţei. "În secretariat" înseamnă să-ţi mişti fundul până la secretariat, posibil să stai la o scurtă coadă şi, dacă ai ghinion, să şi ai parte de un schimb de replici nu tocmai academice cu o anumită secretară.

Adeverinţe online nu s-au mai eliberat de multă vreme. Acum vreo doi ani aveam nevoie de una şi am completat formularul online, atunci când acesta apărea pe site. După două zile mă duc să ridic adeverinţa, dar ce să vezi, sistemul nu mai funcţiona. "Scria pe site", cică. Dacă da, era vorba probabil de o notă de susbol sau ceva. În fine, între timp formularul a dispărut cu totul şi a apărut mesajul pe care îl găsim în ziua de azi. Dar se mai pot face nişte mici schimbări cred:
  • De vreme ce crearea unui sistem virtual funcţional e, evident, mult prea complicată, hai măcar să schimbăm denumirea rubricii în "adeverinţe" (FĂRĂ "online") sau "program secretariat";
  • Dacă secretarele chiar nu vor să fie deranjate în afara programului cu publicul, hai să scriem partea asta cu albastru şi restul mesajului cu gri (adică invers decât e acum); nu e alta, dar albastrul sare în ochi mai uşor; şi nişte font-uri mai mari n-ar strica deloc;
  • Pentru Dumnezeu, să scoată cineva melodia aia de cinci secunde care porneşte la accesarea fiecărei pagini sau rubrici a site-ului! E enervantă şi nu reprezintă obiectul de studiu al facultăţii în niciun fel.

Niciun comentariu: