luni, 22 august 2011

Siege Hero

V-a plăcut Angry Birds? Atunci o să vă placă şi Siege Hero. În 2009 a apărut Angry Birds, iniţial un joculeţ care costa 0,99 $, care în mai puţin de un an a ajuns cel mai popular produs din AppStore, Ovi şi alte magazine online şi care s-a extins mai târziu pe mai toate platformele. În 2011 a apărut Siege Hero. E la fel ca Angry Birds, dar nu prea.


Ideea de bază e aceeaşi să-i omori (normal, ce altceva) pe adversari şi/sau să le distrugi castelele, dar efectele gravitaţionale (sau cum le-o spune) sunt parcă mai realiste. Vederea nu e panoramică, ci first-person. Adică din perspectiva celui care aruncă priectilele. Nivelurile de asemenea ar trebui să dureze mai puţin pentru că există şi posibilitatea unei vederi telescopice. Inamicii sunt, în ordine, japonezi, vikingi, cavaleri medievali, indieni şi africani. Armele sunt de cinci feluri:
  • bolovani: distrug lemnul şi piatra;
  • bombe: distrug lemnul şi piatra (mai eficient) şi fierul;
  • borcane cu foc (fire jars - nu ştiu cum le zice în română): ard lemnul şi gheaţa;
  • smoala: omoară inamicii instantaneu;
  • frânghiile cu cârlig: demontează castelul.
Deocamdată există 63 de niveluri obişnuite plus 10 niveluri secrete, împărţite în două "epoci", Fortress Age şi Discoveries Age, Pirates Age fiind în stadiul de coming soon. Din punct de vedere al "dependenţei" e la fel ca Angry Birds: am descărcat bateria la telefon de trei ori în două zile.

Niciun comentariu: